Συναγερμός στο Μαξίμου για την «κινούμενη βόμβα» Βαρουφάκη…

0
5
ӵ�񟡳破粠¯� 쥠᭴骥߬孯 �媫 б񯵠�¯� �С񡳪嵞 6 ֥Ɐ�ﵠ2015. (EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Πλησιάζει η ώρα του ξεκαθαρίσματος στον Σύριζα με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, καθώς εκτιμήθηκε ότι οι «εντός αλλά εκτός» βουλευτές κάνουν μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση, χωρίς οι ίδιοι να καταβάλουν το παραμικρό κόστος.

Περισσότερο και από τη συμπαγή ομάδα Λαφαζάνη, είναι οι συνεχείς παρεμβάσεις του Γιάννη Βαρουφάκη που θεωρήθηκε ότι πλήττουν προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς τον εμφανίζει ως καθοδηγητή των σχεδίων για εισαγωγή παράλληλου νομίσματος και για διερεύνηση των συνεπειών μιας εξόδου από το ευρώ. Ιδιαίτερα οι δηλώσεις  του στο CNN (στην Κριστιάν Αμανπούρ)  ότι υπήρχε Plan B στην κυβέρνηση, το οποίο είχε αναπτυχθεί στο στο υπουργείο Οικονομικών, «υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού», χτύπησε μια μεγάλη καμπάνα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πάντες ερμήνευσαν τα λόγια του Βαρουφάκη ως απόπειρα να κάψει το «χαρτί» του πρωθυπουργού στην κοινή γνώμη. «Είχαμε έτοιμο Plan Β από την αρχή, το είχαμε συμφωνήσει. Δεν ήταν η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά ένα παράλληλο νόμισμα», επισήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.  «Ο πρωθυπουργός δεν μου έδωσε, όμως, το πράσινο φως να προχωρήσω στα iou s και αυτός είναι ο λόγος που παραιτήθηκα -δεν απομακρύνθηκα», συμπλήρωσε.

Η απάντηση ήρθε απευθείας από το πρωθυπουργικό γραφείο, με την προειδοποίηση ότι δεν μπορεί κανείς να κρύβεται πίσω από την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα και με την υπόδειξη να πουν στον λαό αν το το Plan B που σχεδιάζουν είναι το παράλληλο νόμισμα και η πληρωμή των συνταξιούχων με «χαρτάκια»  iou s.

Η κλεψύδρα γύρισε ανάποδα, λοιπόν, και τα δυο κόμματα που συνυπάρχουν στον Σύριζα ετοιμάζονται να πάρουν διαζύγιο. Στη μάχη που θα ακολουθήσει τον μεγαλύτερο φόβο δεν προκαλεί η «Αριστερή Πλατφόρμα» ή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά ο Βαρυφάκης, που χαρακτηρίζεται ως «κινούμενη βόμβα», λόγω των πραγμάτων που γνωρίζει και του «απύλωτου» στόματός του…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here