Συνάντηση Γιούνκερ με Ράσμουσεν για το δημοψήφισμα

Luxembourg's Prime Minister and Eurogroup Chairman Jean-Claude Juncker addresses a news conference at the end of a European Union finance ministers meeting at the European Union Council in Brussels November 28, 2010. European Union finance ministers agreed an 85-billion euro ($115 billion dollar) financial rescue for Ireland on Sunday, EU sources said.   REUTERS/Thierry Roge   (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINESS)

 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν για να συζητήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη χθες στη χώρα, στο οποίο οι Δανοί απέρριψαν την υιοθέτηση περισσότερων ευρωπαϊκών νόμων για την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος.

«Σημειώνουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Δανία, που σημαίνει ότι η Δανία διατηρεί το καθεστώς της στον τομέα των Εσωτερικών Υποθέσεων και της Δικαιοσύνης όπως προβλέπεται από τη συνθήκη της ΕΕ«, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιούνκερ συνομίλησε τηλεφωνικά χθες βράδυ με τον πρωθυπουργό της Δανίας και συμφώνησαν να συναντηθούν στις Βρυξέλλες την προσεχή εβδομάδα για να εξετάσουν πώς εξελίσσεται η κατάσταση έπειτα από αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Ο Λαρς Λόκε Ράσμουσεν θα συναντηθεί επίσης στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*