Συνάντηση με την ακτιβίστρια Νάντια Μουράντ είχε ο Αλέξης Τσίπρας

0
21

 

Συνάντηση με την ακτιβίστρια Νάντια Μουράντ Μπαζί, την νεαρή που είχε απαχθεί και βιασθεί από άνδρες του ISIS και είχε καταφέρει να διαφύγει, είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η 21χρονη Γεζίντι, η οποία έχει γίνει πλέον σύμβολο της αντίστασης των γυναικών στις εμπόλεμες περιοχές, βρίσκεται στη χώρα μας για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες που φθάνουν στην Ελλάδα.

O Αλέξης Τσίπρας στον λογαριασμό του στο Twitter ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη επίσκεψη που δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και εξέφρασε τον θαυμασμό του στη Μουράντ Μπαζί για την δύναμη και τον αγώνα που διεξάγει σε όλο τον κόσμο για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δυτικών κοινωνιών σχετικά με τα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος των γυναικών στις περιοχές που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές.

Όπως έγραψε: «Ο πόλεμος και ο θρησκευτικός φανατισμός, καταστρέφουν τις κοινωνικές δομές στη Συρία και ωθούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την νεαρή ακτιβίστρια όπως είπε: «Συζητήσαμε ακόμα την ανάγκη οι πρόσφυγες Ειδομένης και Πειραιά, να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας»

Από την πλευρά της, στον δικό της λογαριασμό στο Τwitter η Νάντια Μουράντ Μπαζί σημειώνει ότι:

«Η διεθνής κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να στηρίξουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα παρέχοντας άμεσα στέγη, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Παράλληλα, η νεαρή ακτιβίστρια, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει χειριστεί τις προσφυγικές ροές μέσα σε αυτόν τον χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here