Συνάντηση Ολάντ και Μέρκελ στο Στρασβούργο

0
5

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ συναντώνται στο Στρασβούργο όπου θα έχουν άτυπες κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες, με θέμα την κρίση των προσφύγων και το Brexit.

Θα ακολουθήσει δείπνο σε εστιατόριο της πρωτεύουσας της Αλσατίας, με οικοδεσπότη τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Κατά την άφιξή τους δεν έκαναν δηλώσεις.

Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 18ης και 19ης Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

«Αποφασισμένοι να υπαρασπισθούν τη ζώνη Σένγκεν», όπως δήλωσε διπλωματική πηγή την Παρασκευή, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν λύσεις για τα θέματα της σύστασης των «hot spots», των κέντρων υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων, της επαναπροώθησης των ατόμων που δεν δικαιούνται ασύλου, των ελέγχων στα ελληνο-τουρκικά σύνορα και της κατανομής των προσφύγων.

Για το ζήτημα του βρετανικού δημοσψηφίσματος, Παρίσι και Βερολίνο συμφωνούν. «Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον Ολάντ και τη Μέρκελ», έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω παραχωρήσεων προς τη Βρετανία, καθώς και της αποδοχής νέων αιτημάτων μέχρι την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here