Συνάντηση Ομπάμα-Ολάντ: Είμαστε όλοι Γάλλοι, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

0
18

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα στη συνάντηση του με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ,με αφορμή ττις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Είμαστε όλοι Γάλλοι» δήλωσε, μιλώντας στα γαλλικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο ομόλογό του στο Λευκό Οίκο, μετά το τέλος της συνάντησης των δύο ανδρών στην Ουάσιγκτον.

«Αγαπάμε τους Γάλλους» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα και υπενθύμισε ότι το Παρίσι είναι παραδοσιακά ο «παλαιότερος σύμμαχος της Αμερικής» αναφερόμενος τόσο στην Αμερικανική Επανάσταση στα τέλη του 18ου αιώνα, όπου οι Γάλλοι προσέφεραν υποστήριξη όσο και στο ότι η Γαλλία έσπευσε στο πλευρό των ΗΠΑ στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 με το πασίγνωστο σύνθημα «Είμαστε όλοι Αμερικανοί».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον και το Παρίσι συμφώνησαν να εντείνουν τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και το Ιράκ εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Ο Φρανσουά Ολάντ επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επιπλέον ότι είναι πολύ σημαντικό να κλείσουν τα σύνορα της Τουρκίας, προκειμένου να αναχαιτιστεί η μετακίνηση των εξτρεμιστών προς την Ευρώπη.

Επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στη συριακή επικράτεια για να πολεμήσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, κρατώντας αποστάσεις και από τη Ρωσία και τον Βλαντίμιρ Πούτιν που τους κάλεσε σε κοινό πόλεμο στα εδάφη της Συρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here