Συνάντηση Παυλόπουλου με Ευρωπαίους ραβίνους για το προσφυγικό

0
6

 

 Αντιπροσωπεία Ευρωπαίων ραβίνων που πραγματοποιούν το συνέδριό τους στην Αθήνα υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέση του ότι αιτία της προσφυγικής κρίσης είναι ο πόλεμος και εκτίμησε ότι η Ευρώπη είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να επιβάλλει την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την υποδοχή της αντιπροσωπείας των Ευρωπαίων ραβίνων με επικεφαλής τον Αρχιραβίνο Π. Γκόλντσμιτ (Pinchas Goldschmidt), αναφέρθηκε στις κοινές αξίες για τις οποίες έχουν αγωνισθεί για πολλά χρόνια οι Έλληνες και οι απανταχού Εβραίοι.

«Έχουμε μαζί υπερασπισθεί την πιο σημαντική αξία στην πορεία της ανθρωπότητας: την αξία που λέγεται «Ανθρωπος» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Γιατί εμείς γνωρίζουμε πολύ καλύτερα ότι το κέντρο του πολιτισμού και της Δημοκρατίας είναι ο Άνθρωπος, και όταν θίγεται ο Άνθρωπος, τότε παύει να υπάρχει και πολιτισμός και Δημοκρατία».

Με αφορμή τη διεξαγωγή του Συνεδρίου των Ευρωπαίων Ραβίνων στη χώρα μας, ο κ. Παυλόπουλος αφού σημείωσε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα το γεγονός ότι το συνέδριο γίνεται στην Αθήνα, έκανε λόγο για την ευκαιρία που δίνεται να αναδείξουμε την πίστη μας στον Άνθρωπο και στην υπεράσπισή του, όταν είναι γνωστό ότι τούτη την ώρα, μέσα από το Προσφυγικό, βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο ο άνθρωπος.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ευρώπη είναι εκείνη σε ολόκληρο τον πλανήτη, η οποία έχει την δύναμη, λόγω του πολιτισμού και του παρελθόντος της, να υπερασπισθεί την ειρήνη και τον Άνθρωπο.

Από την πλευρά του, ο κ. Γκόλντσμιτ χαρακτήρισε ιστορική ευκαιρία την διεξαγωγή του Συνεδρίου των Ευρωπαίων Ραβίνων στην Αθήνα και αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει κατά καιρούς κληθεί να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Κοινότητα, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια δύσκολη εποχή για όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here