Συνάντηση Τσίπρα με τον ΥΠΟΙΚ της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας το Σάββατο

0
3

 

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Νόρμπερτ – Βάλτερ Μπόργιανς θα έχει στη 1 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο μεταξύ, την επιθυμία του να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Νόρμπερτ – Βάλτερ Μπόργιανς, εν όψει της υπογραφής της φορολογικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και του γερμανικού κρατιδίου.

«Πρόκειται δηλαδή τρόπον τινά για μια προσφορά «εντατικών μαθημάτων» για υπαλλήλους του ελληνικού ΣΔΟΕ στα κέντρα εκπαίδευσης που διαθέτουμε, με την οποία θέλουμε να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της ελληνικής φορολογικής διοίκησης» εξήγησε στη συνέχεια.

Ο Γερμανός υπουργός διευκρίνισε ότι έπειτα από μια σχετική προετοιμασία, τα σεμινάρια μετεκπαίδευσης των Ελλήνων μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα. Το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι να γίνει αυτό «στις αρχές του καλοκαιριού», πρόσθεσε και εκτίμησε ότι «αν και το σχετικό πρόγραμμα περιορίζεται στους καταρχήν 50 υπαλλήλους, στόχος είναι να ακολουθήσουν μελλοντικά και άλλοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here