Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα- Νίκου Κωνσταντόπουλου για τις διαπραγματεύσεις

0
4

 

Με φόντο τις διαπραγματεύσεις ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο. Ο πρώην επικεφαλής του Συνασπισμού προσέφερε στήριξη στον πρωθυπουργό που «δίνει σκληρή διαπραγμάτευση έναντι μεθοδεύσεων» προσέφερε ο πρώην επικεφαλής του Συνασπισμού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το τέλος της συνάντησης, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον πρωθυπουργό, ενώ επιτίθεται σφόδρα στους δανειστές, κάνοντας λόγο για παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου κατηγορώντας τους μάλιστα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Κωνσταντόπουλου:

1. Ζήτησα να δω τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο με συνδέει ανθρώπινη αγάπη και ιδιαίτερη φιλία, για να τού εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση κι εκτίμηση στις θέσεις που διατυπώνει. Συζήτησα μαζί του και τού μετέφερα τη γνώμη μου ότι οι πολίτες δεν μπορούν να βλέπουν, ως απλοί θεατές, το διασυρμό της δημοκρατίας και την ταπείνωση της κοινωνίας, από τους διεθνείς μηχανισμούς, που θέλουν την Ελλάδα κερδοσκοπικό εμπόρευμα.

2. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει σκληρή διαπραγμάτευση έναντι μεθοδεύσεων αγροίκου εκβιασμού των δανειστών. Η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης γίνεται σε καθεστώς επιτήρησης που άλλοι σχεδίασαν κι επέβαλαν, νομιμοποίησαν και υπηρέτησαν. Οι αξιώσεις που προβάλλουν οι δανειστές παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα και το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο, που ρητά ορίζουν ότι τα υπέρμετρα επαχθή και εξοντωτικά μέτρα, είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όταν εξαθλιώνουν την αξιοπρεπή διαβίωση κοινωνικών ομάδων και λαών.

3. Η χρεοκρατία δεν είναι Δημοκρατία. Η δεσποτεία των μηχανισμών της τεχνοκρατίας δεν είναι πάνω από τη συνταγματική λαϊκή κυριαρχία. Ο επικοινωνιακός συρφετός, που σκηνοθετεί κινδυνολογίες και παραλυτικά αδιέξοδα, θέλει να λειτουργεί ως εξωθεσμική εξουσία, που περιφρονεί τη δημοκρατική κυβερνητική αυτονομία και κυριαρχία μιας χώρας μέλους της Ε.Ε.

16/6/2015

Νικ. Α. Κωνσταντόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here