Συνάντηση Χουλιαράκη – Στουρνάρα για ανακεφαλαιοποίηση και capital controls

0
3

 

 Ο αντίκτυπος των capital controls στην κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, αλλά και η πορεία ανακεφαλαιοποίησής τους, αναμένεται να βρεθούν στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα το απόγευμα ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του υπηρεσιακού υπουργού με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία ωστόσο κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω του εξαιρετικά σφικτού χρονοδιαγράμματος, που έχει τεθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Ο στόχος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης εντός του 2015 πρέπει να επιτευχθεί, ώστε να αποφευχθεί η εφαρμογή της νέας οδηγίας που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου του 2016 και προβλέπει την εφαρμογή του bail-in.

Οι διαδικασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ήδη, από τα 25 δισ. ευρώ που προβλέπει η συμφωνία για τις τράπεζες, η πρώτη δόση ύψους 10 δισ. ευρώ βρίσκεται ήδη σε ειδικό λογαριασμό του ESM, έτοιμη να διατεθεί στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης θα ενημερωθεί από πρώτο χέρι, από τον Γιάννη Στουρνάρα, για την κατάσταση και τις ανάγκες του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προκειμένου και ο ίδιος, με τη σειρά του, να ενημερώσει τους ομολόγους του, στο άτυπο Eurogroup του ερχόμενου Σαββάτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here