Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρμένιο Πρόεδρο

0
5
ΤΣΙΠΡΑΣ Α SARGSYAN S ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Την πλήρη στήριξή τους στην πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για τη Συρία, εξέφρασαν οι δύο ηγέτες, ενώ ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για την τεράστια προσπάθεια, όπως είπε, της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την υποδοχή χιλιάδων προσφύγων και ενημερώθηκε για τις αντίστοιχες προσπάθειες που κάνει η Αρμενία.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην εκτίμηση νότι η προσφυγική κρίση δεν αφορά κάποιες συγκεριμένες χώρες, αλλά το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, «εξ ου και απαιτούνται συνεκτικές πολιτικές σε πνεύμα αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της κρίσης αυτής» όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Εγκληματική συμπεριφορά που πρέπει να σταματήσει, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την παραπληροφόρηση προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με την οποία ενθαρρύνονται είτε να παραμένουν στην Ειδομένη, υπό συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, αντί να σπεύσουν στις δομές υποδοχής που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει κατόπιν η διαδικασία της μετεγκατάστασης, είτε ενθαρρύνονται να προχωρήσουν σε αντίξοες συνθήκες με κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους για να περάσουν τη μεθόριο και να βρεθούν στην απέναντι πλευρά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Αρμένιο πρόεδρο, με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στην Ειδομένη και την παραπληροφόρηση των προσφύγων και μεταναστών, ο πρωθυπουργός μίλησε για απαράδεκτο γεγονός και εξέφρασε την προσωπική εκτίμησή του, αλλά και της κυβέρνησης, ότι πρόκειται για εγκληματική συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους που υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία.

Ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε έκκληση στους πρόσφυγες που είναι στην Ειδομένη να εγκαταλείψουν την επίμονη προσπάθεια να μένουν στην περιοχή, γιατί, όπως είπε, οι μονομερείς ενέργειες χωρών της βαλκανικής διαδρομής δεν έγιναν τυχαία και η εκτίμηση είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί που έκλεισαν τον δρόμο να τον ξανανοίξουν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here