Συνάντηση Τσίπρα-Γεννηματά για το προσφυγικό (ΒΙΝΤΕΟ)

0
5

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος της κ. Γεννηματά, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα.

«Είναι μια καλή πρωτοβουλία αυτή που πήρατε καθώς είναι ένα θέμα που υπερβαίνει τις μικροκομματικές αντιθέσεις» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην κ. Γεννηματά, στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες.

«Το προσφυγικό αφορά ολόκληρη την Ευρώπη αλλά τη χώρα μας ιδιαίτερα και παίρνει διαστάσεις εθνικού θέματος. Έχει σημασία αν θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με προοδευτική αντίληψη (επιδεικνύοντας ανθρωπισμό) ή θα επικρατήσουν ξενοφοβικά χαρακτηριστικά που διαπιστώνονται σε αρκετές χώρες μιας συντηρητικής Ευρώπης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η κ. Γεννηματά σημείωσε: «Το προσφυγικό είναι ένα εθνικό ζήτημα. Τα είπα και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου η ΝΔ δυστυχώς δεν είχε ακόμα συνταχθεί».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να τελειώνει η συζήτηση απομόνωσης της χώρας και απένταξής της από τη ζώνη Συνθήκης Σένγκεν. Παρά τις όποιες παραλείψεις δεν είναι μικρό πρόβλημα και δεν μπορούμε να σηκώσουμε όλο το βάρος. Εγώ πήρα πρωτοβουλίες, έστειλα επιστολές, μίλησα με σοσιαλιστές και βρήκα θετική ανταπόκριση από τον Πιτέλα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here