Συνδρομή της Ε.Ε. για το προσφυγικό ζήτησε ο Π. Καμμένος

0
2

 

 Τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μηχανήματα καταγραφής προσφύγων και σε προσωπικό, ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπό κατασκευή κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Χίο, όπου ξενάγησε την Ολλανδή ομόλογό του Ζανίν Άνις Πλάσερτ και τον Ολλανδό υπουργό Μετανάστευσης Κλάας Ντάικχοφ, εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ολλανδία το πρώτο εξάμηνο του 2016.

«Οι δυνάμεις και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος έχουν εξαντληθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ζήτησε από την Ολλανδία, αναλαμβάνοντας την προεδρία, «να βοηθήσει ιδιαίτερα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, γιατί με τα οικονομικά μέτρα και την οικονομική κρίση έχουν εξαθλιωθεί, έχουν μειωθεί οι μισθοί τους κατά 35%-50%.

Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, από τη μία πλευρά να ζητάμε από αυτούς τους ανθρώπους να εργάζονται 12 και 20 ώρες το εικοσιτετράωρο, σε αυτές τις συνθήκες που εργάζονται, να κάνουν αυτό το έργο και παράλληλα οι μισθοί τους να είναι κάτω από το 30% των μισθών των συναδέλφων τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σχολίασε.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της σε σχέση με τη δημιουργία των hot spots και ότι οι υπηρεσίες του μηχανικού της ΜΟΜΑ, εάν χρειαστεί, θα βοηθήσουν στη γρήγορη δημιουργία εγκαταστάσεων.

Παράλληλα χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι η Ευρώπη δέχθηκε να υποχρεωθεί η Τουρκία να εφαρμόσει τους διεθνείς κανονισμούς και να γίνεται το registration από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, ώστε να μην έχουμε ανθρώπινα θύματα.

«Στο θέμα της μετανάστευσης μπαίνουμε πλέον σε μία καινούργια εποχή, μετά την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» εκτίμησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here