Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

0
2

 

Στις 15.00 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα αναφερθεί σε έναν «οδικό χάρτη» για την επόμενη ημέρα που θα έχει στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο χάρτης αυτός θα βασίζεται σε 4 πυλώνες (εκσυγχρονισμός του κράτους, αναπτυξιακά εργαλεία, κοινωνική πολιτική, θεσμικές αλλαγές) και θα έχει ορίζοντα τετραετίας, θα αρχίσει ωστόσο να υλοποιείται άμεσα, με τα πρώτα νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή μέσα στον Ιούνιο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα νομοσχέδια αυτά θα αφορούν στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του κράτους, στην εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων και καπνικών προϊόντων.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει οδηγίες στους υπουργούς για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και συνεργασία ώστε να δοθεί έμφαση στην επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας των πολιτών. Eπίσης, θα δώσει έμφαση και στη συνταγματική αναθεώρηση ενώ θα επιτεθεί εκ νέου στη ΝΔ με αναφορά και στο θέμα των offshore.

Επιπλέον, θα συζητηθεί ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here