Συνεχίζει τις απειλές της η Άγκυρα στην ΕΕ

0
2

 

Διά μέσω του συμβούλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Τουρκία συνεχίζει να εξαπολύει απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας πως μπορεί να αναστείλει όλες τις συμφωνίες της με την ΕΕ, περιλαμβανομένης και της τελωνειακής ένωσης, εάν η ΕΕ συνεχίσει να εφαρμόζει «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στις συνομιλίες της με την Άγκυρα. Τάδε έφη ο Γιγίτ Μπουλούτ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.

Όπως ανέφερε ο σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, το νέο οικονομικό μοντέλο της Τουρκίας θα βασίζεται στην παραγωγή, με την αμυντική βιομηχανία να αποτελεί τον πυρήνα της τουρκικής οικονομίας, διευκρινίζοντας ότι η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης θα διατηρηθεί, ανεξάρτητα από τη σύνθεση του νέου οικονομικού επιτελείου της τουρκικής κυβέρνησης.

Η εφαρμογή της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία με στόχο την ανακοπή της ροής προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη συναντά προσκόμματα, εξαιτίας των διαφωνιών για τον αντιτρομοκρατικό νόμο, για τον οποίο η Ένωση ζητεί να εναρμονισθεί με τα ευρωπαϊκά μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here