Συνελήφθη ένας από τους μεγαλύτερους μεγιστάνες της Κίνας

0
4

 

Υπό κράτηση τέθηκε στην Κίνα ένας από τους πλουσιότερους άνδρες της χώρας, ο 48χρονος επιχειρηματίας Γκούο Γκουανγκτσάνγκ, όπως μεταδίδει το BBC, λίγες ώρες μετά από πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Έως τώρα δεν είναι γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Γκούο συνελήφθη, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλεισθεί ότι η κράτησή του συνδέεται με την εκστρατεία κατά της διαφθοράς που έχει εξαπολύσει το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα.

Ο κ. Γκούο είναι ένας από τους διασημότερους επιχειρηματίες στην Κίνα, έχοντας δημιουργήσει ένα «στόλο» βιομηχανιών, ενώ έχει συμφέροντα στους κλάδους των ασφαλίσεων και των τραπεζών.

Το περιοδικό Forbes υπολογίζει την περιουσία του στα 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία του κ. Γκούο, Fosun International, επισημαίνει πως ο πρόεδρός της συνεργάζεται με τις Αρχές στο πλαίσιο έρευνας, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Η Fosun τονίζει ότι ο κ. Γκούο θα μπορεί να εμπλέκεται στη λήψη σημαντικών εταιρικών αποφάσεων.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών και των ομολόγων της Fosun ανεστάλη νωρίτερα την Παρασκευή στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, με την εταιρεία πάντως να εκτιμά ότι οι τίτλοι της θα επιστρέψουν στα ταμπλό την Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, η Fosun βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά της αγγλο-γερμανικής τράπεζας BHF Kleinwort Benson, έχοντας λάβει το «πράσινο φως» από την ΕΚΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here