Βέλγιο: Συνελήφθη ένατος ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι

 

 

Η αστυνομία των Βρυξελλών συνέλαβε έναν άνδρα σε σχέση με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι που σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι, δήλωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των συλλήψεων στο Βέλγιο να ανέλθει στους εννέα.

Ο άνδρας συνελήφθη νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα όμως οι εισαγγελείς αποσιώπησαν τη σύλληψή του ώστε να μην τεθούν σε συναγερμό ενδεχόμενοι συνεργοί, δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αργότερα σήμερα, είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η βελγική εφημερίδα DH ανέφερε πως με τον άνδρα που συνελήφθη είχε έρθει σε επαφή η Χάσνα Άιτ Μπουλαχσέν, που παρείχε στέγη στον φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων του Παρισιού Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ. Η Μπουλαχσέν και ο Αμπααούντ σκοτώθηκαν σε αστυνομική έφοδο μερικές ημέρες μετά τις επιθέσεις.

Τη Δευτέρα η αστυνομία συνέλαβε πέντε ανθρώπους σε πολλές εφόδους που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, όμως και οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα την ίδια ημέρα.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*