Συνεχείς αναζωπυρώσεις στα Δερβενοχώρια

0
4

 

Από το Σάββατο το απόγευμα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια που έχει κατακάψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους.

Σύμφωνα με την Πυροβεστική, η πυρκαγιά μαίνεται ακόμη σε δύο βασικά μέτωπα, τα οποία αποτελούνται απο πολλές εστίες, μέσα σε χαράδρες κυρίως, αλλά κατα τη διάρκεια της νύχτας που δεν υπήρχε δυνατότητα για εναέρια επιχείρηση σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία και κυρίως κοντά στο χωριό Πράσινο.

Το ένα μέτωπο, όπου οι δυνάμεις της πυρόσβεσης έχουν επικεντρώσεις τις προσπάθειές τους, είναι ανάμεσα στα χωριά Πράσινο και Πάνακτο, ενώ το άλλο είναι ανατολικά, κοντά στα νταμάρια του Φράγκου, προς την ΤΙΤΑΝ αν και η Πυροσβεστική επισημαίνει ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Απο το πρωί άρχισαν και πάλι ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «καναντέρ» και τέσσερα τύπου «πετζετέλ», καθώς και πέντε ελικόπτερα.

Οι επίγειες δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί, αποτελούνται απο 136 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 179 άτομα πεζοπόρα τμήματα, 100 στρατιώτες, 23 οχήματα των δήμων, 10 ιδιωτικά βυροφόρα και 17 σκαπτικά μηχανήματα, που ανοίγουν δρόμους στα δύσβατα σημεία και κατασκευάζουν αντιπυρικές ζώνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here