Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

0
4

 

Έπειτα από 4,5 μήνες διακοπής λόγω της αποχής των δικηγόρων συνεχίζεται στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλου η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η διαδικασία ξεκίνησε απόντος του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, που δεν θέλησε να μεταφερθεί από το σπίτι όπου παραμένει σε περιορισμό. Στο εδώλιο ήταν παρόντες μόνο 6 από τους 68 κατηγορουμένους.

Παρόντες, από νωρίς, στις πίσω θέσεις της δικαστικής αίθουσας, η Μάγδα Φύσσα και μέλη της οικογένειας του 34χρονου μουσικού, που ακόμη μια φορά παρακολουθούσαν σιωπηλοι τα θέματα που τέθηκαν, όσον αφορά τις άδειες που δόθηκαν στους δικηγόρους πολιτικής αγωγής από τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Και αυτό γιατί -παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι, μόλις χθες πήραν απόφαση για συνέχιση της αποχής τους έως τις 6 Ιουνίου- οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής είχαν λάβει άδειες από τους Συλλόγους τους σε Αθήνα και Πειραιά για να παραστούν στη δίκη.

Από την πλευρά των κατηγορουμένων, όμως, σύμφωνα με τις πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου, πολλοί εκ των συνηγόρων δήλωσαν ότι απέχουν των καθηκόντων τους, ενώ κάποιοι συνήγοροι υπεράσπισης, μέλη των Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά, διευκρίνισαν πως δεσμεύονται από την απόφαση για παράστασή τους, επισημαίνοντας πως προς το παρόν δεν τους κοινοποιήθηκε εγγράφως. Η υπεράσπιση υπέβαλε ένσταση σχετικά με το αν εκδόθηκε νομότυπα η άδεια και αν η «μη γνωστοποίησή της» στους συνηγόρους των κατηγορουμένων τηρεί τις προϋποθέσεις του νόμου. Σκεπτικό της ένστασης είναι ότι οι άδειες δόθηκαν με την αιτιολογία ότι υπάρχουν κρατούμενοι, γεγονός που δεν ισχύει.

Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά δήλωσε πως απέχει, καθώς δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις που έχουν στα χέρια τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής -ο ίδιος είναι μέλος του ΔΣ Κορίνθου -και ανέφερε πως έχει προφορική άδεια του συλλόγου του. Επίσης, συνήγοροι υπεράσπισης μέλη των Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Λάρισας είπαν πως δεν έχουν λάβει άδεια.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης, διευκρινίζοντας ότι το δικαστήριο δεν μπορεί να ελέγξει αν οι άδειες έχουν κοινοποιηθεί στους συνηγόρους υπεράσπισης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος Γιάννης Άγγος δήλωσε πως δεν έχει συνήγορο υπεράσπισης γεγονός που αποτελεί έναν ακόμη λόγο για διακοπή της δίκης.

Το δικαστηριο απέρριψε τα ζητήματα που έθεσαν οι υπερασπιστές, αποφασίζοντας πως, εφόσον εκδόθηκε άδεια παράστασης από τον Σύλλογο Αθήνας και Πειραιά, η υποχρέωση τήρησης των όρων της αποχής, για τα μέλη τους που παρίστανται στη δίκη, αναιρείται. Επιπλέον, κατά το δικαστήριο, η άδεια που χορηγήθηκε δεν αφορά τα άτομα αλλά την εκδικαζόμενη υπόθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here