Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ Ελλάδας – δανειστών για έναν συμβιβασμό

0
10

Από τις 7:00 το πρωί συνεδριάζουν εκ νέου τα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να παραδώσουν την εισήγησή τους στους επικεφαλής των Θεσμών, ενόψει της νέας συνάντησης  του Αλέξη Τσίπρα με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι, Γερούν Ντάισελμπλουμ και Κλάους Ρέγκλινγκ,  η οποία ορίστηκε για τις 10:00  το πρωί.

Με τη σειρά τους οι επικεφαλής των Θεσμών έχουν προθεσμία τουλάχιστον μέχρι τις 14:00  το μεσημέρι να παραδώσουν ένα προσχέδιο συμφωνίας στο Eurogroup, το οποίο βρίσκεται σε ετοιμότητα να συνεδριάσει ανά πάσα στιγμή προκειμένου να την εγκρίνει και να δρομολογήσει τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση της λύσης.

Σημειώνεται ότι η δεύτερη συνάντηση του Πρωθυπουργού χθες  με τους επικεφαλής των Θεσμών ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα.

Μετά το πέρας της συνάντησης  δεν έγιναν δηλώσεις από καμία πλευρά.

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν διαφωνίες  για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού – ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ- ενώ δεν υπήρχε σύγκλιση ούτε για το πώς η Αθήνα θα λάβει δέσμευση από τους δανειστές  για τη ρύθμιση του χρέους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here