Συνεχίζονται οι λεηλασίες στη Βενεζουέλα – Ακόμη ένας νεκρός

0
7

 

Συλλήψεις, ταραχές, λεηλασίες… Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται… Η Βενεζουέλα ταλανίζεται από μία απίστευτη πολιτική και οικονομική κρίση. Χθες η αστυνομία προχώρησε σε 400 συλλήψεις μετά τις ταραχές και τις λεηλασίες ενώ ακόμη ένας θάνατος αναφέρθηκε στη Μέριδα.

Προχθές Τρίτη ένα κύμα βίας σάρωσε την πόλη Κουμανά, όπου λεηλατήθηκαν δεκάδες καταστήματα, και οι δυνάμεις ασφαλείας μοιάζουν ανήμπορες να διασφαλίσουν την τάξη.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Σούκρε, που ανήκει στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, δήλωσε πως οι θάνατοι «δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους» δεν σχετίζονταν με τις λεηλασίες.

«Συνελήφθησαν 400 άνθρωποι», είπε σε τηλεοπτικό σταθμό της Βενεζουέλας και πρόσθεσε ότι «οι θάνατοι δεν συνδέονται με τις λεηλασίες». Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που διέπραξαν τις λεηλασίες σε καταστήματα ενθαρρύνθηκαν από πολιτικούς της δεξιάς. «Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι τους πλήρωσαν, όλο αυτό ήταν σχεδιασμένο», ανέφερε. Ο κυβερνήτης της γειτονικής πολιτείας Ανσοατέγκι, έκανε από την πλευρά του λόγο για οκτώ συλλήψεις.

Την περασμένη Τρίτη τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια που ακολούθησαν λεηλασίες λόγω της έλλειψης τροφίμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here