Συνήγορος του Πολίτη: Ρεκόρ αναφορών για κακοδιοίκηση το 2014

0
4

 

Ρεκόρ αναφορών πολιτών που στην πλειονότητά τους αφορούν κακοδιοίκηση καταγράφει η Έκθεση 2014 του Συνηγόρου του Πολίτη, που παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, από την αναπληρώτρια της Ανεξάρτητης Αρχής Καλλιόπη Σπανού, που παρέμεινε στη θέση αυτή, μέχρι τον Οκτώβριο του 2015. Πάντως ένα ποσοστό 80% των προβλημάτων να έχουν επιλυθεί.

«Η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2014 αποδεικνύει ότι ήταν μια χρονιά με ρεκόρ αυξήσεων αναφορών πολιτών, οι οποίες έφθασαν στις 16.439, με το 55% από αυτές να αφορούν προβλήματα κακοδιοίκησης, ενώ το 48% έγιναν ηλεκτρονικά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σπανού ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 80% των προβλημάτων κακοδιοίκησης έχουν επιλυθεί ενώ ένα 10% από τις διοικήσεις φορέων ή οργανισμών, δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη.

«Πρωταθλητές της κακοδιοίκησης», όπως τόνισε η κ. Σπανού, είναι τα Ασφαλιστικά Ταμεία, όπου οι αναφορές πολιτών φθάνουν στο 35%, ενώ ακολουθούν υποθέσεις με φορολογικά προβλήματα τα οποία κυμαίνονται στο 20%, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκηση με ποσοστό 14,5 %.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μόσχος βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη, ενημερώνοντας σχετικά με την ειδική έκθεση του 2014 για τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα, έδωσε έμφαση στην ανάγκη ειδικής προστασίας των ανήλικων που απομακρύνονται από την οικογένεια τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here