Συρία – Βομβαρδισμοί της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας με 15 νεκρούς

0
15

 

Τουλάχιστον 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν αεροσκάφη της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ την Παρασκευή. Αυτό ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα αεροπορικά πλήγματα είχαν στόχο την πόλη αλ Μπουλίλ, κοντά σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο. Ανάμεσα στα θύματα είναι τέσσερις γυναίκες και ένα παιδί.

Συριακά κυβερνητικά στρατεύματα διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον δυνάμεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή. Οι τζιχαντιστές ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ και πολιορκούν από τον Μάρτιο περιοχές που συνεχίζουν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Δαμασκού στην ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας.

Εξάλλου, η ίδια οργάνωση ανέφερε πως δυνάμεις προσκείμενες στο συριακό καθεστώς, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, εξακολουθούν να επιχειρούν από την Πέμπτη από τα νοτιοανατολικά με στόχο την ανακατάληψη της πόλης Τάμπκα, που κατέχει το ΙΚ, στην επαρχία Ράκα.

Η επιχείρηση αυτή καταγράφεται ενώ ακόμη δεν έχουν συμπληρωθεί δύο εβδομάδες από την έναρξη της επιχείρησης μιας αραβοκουρδικής συμμαχίας με την υποστήριξη των ΗΠΑ στη Ράκα. Οι δυνάμεις αυτές κινούνται επίσης προς την Τάμπκα, αλλά από βορρά.

Η Τάμπκα, η οποία έπεσε στα χέρια του ΙΚ το 2014, απέχει περίπου 50 χλμ. από την πόλη Ράκα, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας που αποτελεί το σημαντικότερο προπύργιο των τζιχαντιστών στη Συρία.

Η πόλη αυτή βρίσκεται κοντά σε ένα φράγμα στον Ευφράτη, μια φυλακή που ελέγχει το ΙΚ, καθώς κι ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Από χθες Πέμπτη, όταν άρχισαν την επιχείρηση, οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προέλασαν περίπου 20 χιλιόμετρα, σκότωσαν 17 τζιχαντιστές και έχασαν εννέα άνδρες ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here