Συρία: Δεκατέσσερις νεκροί και αρκετοί τραυματίες από ρουκέτες αντικαθεστωτικών

0
10

 

Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν τη Δευτέρα στη Συρία από όλμους και ρουκέτες που έπληξαν διάφορες περιοχές, οι οποίες ελέγχονται από το καθεστώς, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Οι τρομοκράτες οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «Τζάις αλ ισλάμ» (σ.σ. Στρατός του ισλάμ) έβαλαν τη Δευτέρα έναν όλμο εναντίον της κατοικημένης περιοχής Μπάρζα (βόρεια Δαμασκός) σκοτώνοντας έναν πολίτη και τραυματίζοντας εννιά πρόσωπα», μετέδωσε το SANA επικαλούμενο μια πηγή στη συριακή αστυνομία.

Αντάρτες βάλλουν πολύ συχνά όλμους εναντίον της συριακής πρωτεύουσας από την Ανατολική Γούτα.

Εξάλλου στο Χαλέπι, «ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τρομοκράτες έπεσαν σε μια κατοικημένη συνοικία, σκοτώνοντας τρία κορίτσια και τραυματίζοντας άλλα δύο», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι τα τρία θύματα ήταν «αδελφές ηλικίας από 16 ως 19 ετών».

Η μη κυβερνητική οργάνωση έκανε λόγο για πολλούς τραυματίες από ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Χαμαντανίγια, μια συνοικία του Χαλεπιού που ελέγχουν οι δυνάμεις του καθεστώτος.

Το Χαλέπι, η άλλοτε οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, έχει υποστεί τεράστια καταστροφή από τις εχθροπραξίες που μαίνονται εκεί από το 2012 και είναι τεμαχισμένο σε συνοικίες που ελέγχουν οι δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση και συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες.

Η ομώνυμη επαρχία βρίσκεται σχεδόν ολόκληρη στα χέρια του Μετώπου Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα), του βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία, ισλαμιστικών οργανώσεων που έχουν συμμαχήσει με το Μέτωπο, και του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, «τρομοκράτες στοχοθέτησαν την πόλη Σουκαϊλαμπίγια (48 χλμ. βορειοδυτικά της Χάμας) με ρουκέτες, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο δύο αμάχων και τραυμάτισαν άλλα οκτώ πρόσωπα, ανάμεσά τους ένα παιδί», είπε μια πηγή στην τοπική αστυνομία μιλώντας στο πρακτορείο SANA. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για «25 τραυματίες» στην κοινότητα αυτή, της  οποίας η πλειονότητα των κατοίκων είναι χριστιανοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here