Συρία: Επίθεση καμικάζι με 10 νεκρούς

0
5

 

  «Μια μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην Ταλ Αμπιάντ προκαλώντας τον θάνατο 10 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δύο Κούρδοι φρουροί, και τον τραυματισμό 9 ανθρώπων, αλλά ο απολογισμός (των θυμάτων) μπορεί να αυξηθεί λόγω της σοβαρότητας των τραυματισμών», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Ταλ Αμπιάντ στην επαρχία Ράκα, η οποία είναι προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), τέθηκε στις 15 Ιουνίου του 2015 υπό τον έλεγχο της πολιτοφυλακής των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG), η οποία συμμάχησε στη συνέχεια με αραβικές οργανώσεις δημιουργώντας τον Οκτώβριο του 2015 τη συμμαχία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS).

Ένας αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων διευκρίνισε στο AFP ότι το όχημα εξερράγη μπροστά στην έδρα της κουρδικής αυτόνομης διοίκησης, στην κύρια οδική αρτηρία της πόλης.

Με την ανάληψη του ελέγχου της Ταλ Αμπιάντ, οι FDS απέκλεισαν μια σημαντική δίοδο ανάμεσα στην Τουρκία και τα εδάφη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές του ΙΚ, κυρίως τη Ράκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here