Συρία: Η UNICEF θα διευκολυνθεί στον εμβολιασμό των παιδιών και σε πολιορκημένες πόλεις

0
3

 

Ανώτεροι Σύροι αξιωματούχοι δήλωσαν στην UNICEF, το Ταμείο του ΟΗΕ για την παιδική ηλικία και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) πως μπορούν να σχεδιάσουν τον εμβολιασμό των παιδιών σε όλη τη χώρα, δήλωσε ο Άντονι Λέικ, γενικός διευθυντής της UNICEF.

Για την εφαρμογή του σχεδίου θα απαιτηθεί η διαρκή πρόσβαση σε περιοχές που τελούν υπό πολιορκία στην Συρία – όπου από το περασμένο Σάββατο βρίσκεται σε ισχύ προσωρινή παύση των εχθροπραξιών– και αυτό θα σημαίνει πως από κοινού η συριακή κυβέρνηση και οι ένοπλες οργανώσεις της αντιπολίτευσης θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε περιοχές στη χώρα, τόνισε ο Λέικ.

Ο γενικός διευθυντής της UNICEF, που επισκέπτεται τη Συρία για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, είπε πως αντίκρισε «μαγαζιά ανοιχτά, ανθρώπους να περπατούν ελεύθερα, παιδιά να διδάσκονται σε τάξεις, πάνω από το επίπεδο του εδάφους, αντί να συνωστίζονται σε υπόγεια υπό τον φόβο των ελεύθερων σκοπευτών. Ακόμη και στην γκρεμισμένη παλιά πόλη της Χομς, οι κάτοικοι που εκτοπίστηκαν από τις μάχες, επιστρέφουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here