Συρία: Ο πρώτος νεκρός Τούρκος στρατιώτης «από κουρδικά πυρά»

0
3

 

 Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρουκέτες εναντίον τουρκικών αρμάτων μάχης σε περιοχή κοντά στην πόλη Τζαράμπλους στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των μαχητών των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Οι YPG αποτελούν ένοπλο βραχίονα του συριακού κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), το οποίο θεωρείται συριακό παρακλάδι του παράνομου στην Τουρκία αυτονομιστικού – αποσχιστικού Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK).
Η Τουρκία θεωρεί το PKK και το PYD ενιαία «τρομοκρατική οργάνωση» και δεν συνεργάζεται με το δεύτερο, όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Πρώτη εμπλοκή τουρκικού στρατού και Κούρδων εντός Συρίας
Μάχη είχε ξεσπάσει νωρίτερα ανάμεσα σε τμήμα τουρκικών αρμάτων μάχης και τοπικούς μαχητές που υποστηρίζονται από τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία, για πρώτη φορά μετά την αποστολή, αυτή την εβδομάδα, από την Άγκυρα τεθωρακισμένων στη χώρα, ανέφεραν μη κυβερνητική οργάνωση και κουρδική πηγή.

Αξιωματούχος της ημιαυτόνομης κουρδικής διοίκησης στη Συρία δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ομάδες τοπικών μαχητών «εμπλέκονται αυτή την ώρα σε μάχες στα περίχωρα της Αλ Αμάρνα εναντίον τουρκικών αρμάτων μάχης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here