Συρία: Οι Κουρδικές δυνάμεις κατέλαβαν πόλη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία

0
9

 

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), η συμμαχία στην οποία μετέχουν Κούρδοι, Τουρκμένοι και Άραβες της Συρίας, έχει θέσει υπό τον έλεγχό της περίπου το 70% του Ταλ Ριφάατ, μιας πόλης μεταξύ του Χαλεπιού και της Αζάζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας.

Η ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον των ανταρτών, με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών, έχει φέρει τις συριακές ένοπλες δυνάμεις σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα.

Οι δυνάμεις των SDF, οι οποίες στηρίζονται κυρίως από τους Κούρδους πολιτοφύλακες με σκοπό να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση, καταλαμβάνοντας εδάφη από τους αντάρτες και επεκτείνοντας την παρουσία τους στην περιοχή των συνόρων.

Οι μεγάλες δυνάμεις κατέληξαν σε συμφωνία την περασμένη Παρασκευή στο Μόναχο για μια παύση των εχθροπραξιών στη Συρία. Ωστόσο η συμφωνία αυτή δεν θα τεθεί σε ισχύ πριν από το τέλος της εβδομάδας και, επιπροσθέτως, δεν έχει υπογραφεί από καμία από τις εμπόλεμες πλευρές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here