Συρία: Ρωσικές επιδρομές κατά του ΙΚ με δεκάδες νεκρούς τζιχαντιστές

0
8

 

Σφοδρές επιδρομές στην περιοχή της αρχαίας πόλης της Παλμύρας στη Συρία, προπύργιο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη .

Δεκάδες τζιχαντιστές του ΙΚ σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, που ακολούθησαν τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή την Τετάρτη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι επιχειρήσεις αυτές εντείνουν την πίεση που ασκείται στην οργάνωση, που χάνει παράλληλα έδαφος λόγω μιας ξεχωριστής στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγουν σύροι αντάρτες με την υποστήριξη των ΗΠΑ στα βορειοδυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας διεξήγαγαν 150 επιδρομές στην περιοχή της Παλμύρας την Τετάρτη, και η επιχείρηση συνεχίστηκε σήμερα. «Αν καταληφθούν η Παλμύρα και το Καριατάιν, το καθεστώς (σ.σ. η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ) θα έχει ανακαταλάβει μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή της Συρίας», δήλωσε ο Ραμί Άμπντελ Ραχμάν, ο επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Η απώλεια του Καριατάιν, της Παλμύρας και της ερήμου γύρω από αυτές τις πόλεις θα μείωνε κατά 20% τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.
Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την 21η Μαΐου την Παλμύρα, που` βρίσκεται σε απόσταση 205 χιλιομέτρων ανατολικά της Δαμασκού, αφού έτρεψε σε φυγή τις κυβερνητικές δυνάμεις

Αφότου κατέλαβαν την Παλμύρα, οι τζιχαντιστές έχουν καταστρέψει πολλούς αρχαιολογικούς θησαυρούς της αρχαίας πόλης, όπως την Αψίδα του Θριάμβου, τον περίφημο ναό του Βήλου και το άγαλμα του Λέοντα της Αθηνάς, ένα μοναδικό έργο ύψους τριών μέτρων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here