Συριακές δυνάμεις με την υποστήριξη της Τουρκίας μπήκαν στην Τζαράμπλους

0
6

 

Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως την πόλη Τζαράμπλους, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, αποσπώντας την από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έπειτα από επιχείρηση η οποία διήρκεσε μερικές ώρες.

«Ολόκληρη η Τζαράμπλους απελευθερώθηκε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμαντ Οτμάν, διοικητής οργάνωσης των ανταρτών οι οποίοι συμμετείχαν στην επίθεση για την κατάληψη της πόλης αυτής στη βόρεια Συρία.

Την ίδια στιγμή το πρακτορείο Ανατολή μετέδιδε επίσης ότι οι συριακές δυνάμεις που στηρίζονται από τουρκικά άρματα μάχης, μονάδες των ειδικών δυνάμεων και αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη μπήκαν στην Τζαράμπλους, μια κοινότητα πολύ κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα.

O διοικητής της ανταρτικής ομάδας Φάλακ αλ Σαμ, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ότι οι περισσότεροι μαχητές του ΙΚ που βρίσκονταν στην Τζαράμπλους την εγκατέλειψαν και ορισμένοι από αυτούς παραδόθηκαν. Ένας άλλος διοικητής είπε ότι το 50% της πόλης βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

«Οι μαχητές του Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) αποσύρθηκαν από πολλά χωριά στα περίχωρα της Τζαράμπλους και κατευθύνονται νότια προς την πόλη Αλ Μπαμπ«, είπε ο διοικητής της Φάλακ αλ Σαμ

Εκπρόσωπος άλλης οργάνωσης των ανταρτών δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές υποχώρησαν προς την κατεύθυνση της πόλης Αλ Μπαμπ, νοτιοδυτικά της Τζαράμπλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here