Συρία: Επίθεση διπλού αντίκτυπου σε νοσοκομείο με 7 νεκρούς

0
7

 

H μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ένα από τα νοσοκομεία στα οποία προσφέρει βοήθεια στη Συρία, σε μια περιοχή που πολιορκούν οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Χομς, επλήγη το Σάββατο από επίθεση με βαρέλια με εκρηκτικές ύλες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 άνθρωποι και να τραυματιστούν 47.
Το νοσοκομείο βρίσκεται σε μια «περιοχή που ελέγχουν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και πολιορκούν οι κυβερνητικές δυνάμεις» ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Το νοσοκομείο καταστράφηκε εν μέρει.

«Αυτός ο βομβαρδισμός φέρει όλες τις ενδείξεις μιας επίθεσης «διπλού αντίκτυπου»», δηλαδή ενός βομβαρδισμού που σημαδεύει τους ανθρώπους που σπεύδουν να βοηθήσουν τα θύματα μιας πρώτης επίθεσης ή ακόμη ενός βομβαρδισμού που πλήττει ένα νοσοκομείο όπου έχουν διακομιστεί τα θύματα μιας πρώτης επίθεσης, καταγγέλλεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

Αναφέρεται επίσης πως αυτή η τακτική του διπλού αντίκτυπου δείχνει ότι είχαν υπολογίσει την καταστροφή που θα προκαλούσαν σε βαθμό που εμείς μόλις που μπορούμε να φανταστούμε.
Σύμφωνα με την περιγραφή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, το Σάββατο, γύρω στις 09.40 τοπική ώρα, ένα πρώτο βαρέλι με εκρηκτικές ύλες ερρίφθη από ένα ελικόπτερο σε μια συνοικία της πόλης Ζαφαράνα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνδρας και μια νεαρή γυναίκα. Άλλοι 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Αυτοί οι ασθενείς διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ζαφαράνα. Λίγο μετά ερρίφθη άλλο ένα βαρέλι που περιείχε εκρηκτικά κοντά στο νοσοκομείο. Σαράντα λεπτά αργότερα όταν οι τραυματίες της πρώτης έκρηξης δέχονταν τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, άλλα δύο βαρέλια με εκρηκτικά έπληξαν την περιοχή ακριβώς δίπλα από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, σκοτώνοντας έναν διερχόμενο και τραυματίζοντας άλλους 31 ασθενείς και στελέχη του ιατρικού προσωπικού.

Από το συγκεκριμένο νοσοκομείο εξυπηρετούνται 40 χιλιάδες άνθρωποι και είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να ξαναλειτουργήσει.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν απευθείας αναλάβει τη λειτουργία 6 ιατρικών εγκαταστάσεων στο βόρειο τμήμα της Συρίας και προσφέρουν υποστήριξη σε 150 νοσοκομεία εκστρατείας και άλλα κέντρα υγείας σε τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here