Συρία: Τρεις νεκροί σε βομβαρδισμό νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

0
15

 

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό σε ένα νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στο Τάφας, στην επαρχία Ντεράα της νοτιοδυτικής Συρίας, ανακοίνωσε την Τρίτη η μη κυβερνητική οργάνωση.

Η επίθεση στο νοσοκομείο, «το τελευταίο ιατρικό κέντρο που πλήττεται από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη νότια Συρία» τους δύο τελευταίους μήνες, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν εν μέρει οι υποδομές και να τεθούν εκτός λειτουργίας τρία ασθενοφόρα που χρησιμοποιούσε η οργάνωση.

«Φοβούμενοι για τη ζωή τους, περισσότεροι από 20.000 κάτοικοι του Τάφας έχουν φύγει στην ύπαιθρο» ανέφεραν οι MSF.

Από την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, έχουν καταστραφεί 177 νοσοκομεία και έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 700 γιατροί και νοσηλευτές.

Η οργάνωση δεν διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της ποιας χώρας ήταν τα αεροπλάνα που βομβάρδισαν την περιοχή.

Σύμφωνα με τον Ουμπάιντα αλ Μούφτι, τον πρόεδρο της Ένωσης Οργανώσεων Αρωγής και Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης (UOSSM), τα νοσοκομεία δεν είναι στο απυρόβλητο των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών. «Από την έναρξη των ρωσικών βομβαρδισμών, πριν από τέσσερις μήνες, έχουν καταστραφεί 29 νοσοκομεία και έχουν σκοτωθεί 20 μέλη του ιατρικού προσωπικού», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here