Επιλέγουν τώρα ΣΥΡΙΖΑ 2 στους 10 ψηφοφόροι Χρυσής Αυγής & Καμμένου!

0
64

Εντυπωσιακά στοιχεία για τις μετακινήσεις πολιτών από κόμμα σε κόμμα (κυρίως προς τον Σύριζα) προκύπτουν από το γκάλοπ της GPO για την «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη στο Μega.

Ξεκινάμε από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα μιάς και εκεί εντοπίζονται οι μεγαλύτερες εκπλήξεις. Βλέποντας τη μετεκλογική προοπτική εξουσίας που έχει αναπτύξει, πολίτες με ισχυρή αντιμνημονιακή στάση αλλά και διάθεση καταδίκης του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος, εκφράζουν την πρόθεση να το ψηφίσουν, ανεξαρτήτως του κόμματος που επέλεξαν την 6η Μαΐου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν 2 στους 10 από εκείνους που ψήφισαν Χρυσή Αυγή ή επέλεξαν τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, δηλώνουν ότι θα στηρίξουν Σύριζα στις 17 Μαΐου!

Μαζί τους και ένας στους πέντε από όσους είχαν προκρίνει τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Αντίθετα, από το ΠΑΣΟΚ οι μετακινήσεις είναι πολύ μικρές και εξισσοροπούνται από αντίστοιχες του Σύριζα προς το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικά για τη Χρυσή Αυγή, ο Ηλίας Νικολακόπουλος εξήγησε ότι πολλοί εκ των πολιτών που την ψήφισαν, αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι, κεντροαριστεροί ή και αριστεροί. Δηλώνουν δε ότι επέλεξαν να πουν με αυτόν τον τρόπο «όχι στο Μνημόνιο και στο πολιτικό σύστημα».

Η συσπείρωση του Σύριζα είναι 79,7%. Το 22,1% που καταγράφει ως πρόθεση ψήφου η GPO συγκροτείται από όσους λένε ότι θα τον ξαναψηφίσουν, αλλά και από:

Το 21,4% όσων ψήφισαν ΔΗΜΑΡ

Το 18,2% όσων ψήφισαν Χρυσή Αυγή

Το 17% όσων ψήφισαν το κόμμα Καμμένου

Το 16,2% όσων ψήφισαν ΚΚΕ

Και το 4% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ

Αντιστοίχως η άνοδος της ΝΔ από το 18,8% της 6ης Μαΐου στο 23,4% προκύπτει από συσπείρωση 90% και από μετακινήσεις του 66% όσων είχαν ψηφίσει Ντόρα, του 14,9% όσων είχαν επιλέξει
Ανεξάρτητους Έλληνες, του 5,3% των εναπομεινάντων στο ΠΑΣΟΚ και μόλις 4,5% της Χρυσής Αυγής!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here