ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ

0
4

Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στις 10:00, θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,  στο Σινέ Κεραμεικός, όπου αναμένεται να γίνει «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Από τη μία πλευρά,  η ηγετική πλειοψηφία η οποία επιθυμεί έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, από την άλλη η Αριστερή Πλατφόρμα η οποία επιμένει -όπως όλα δείχνουν- να ληφθούν αποφάσεις «τώρα»,  δηλαδή πριν από την υπογραφή της νέας συμφωνίας ώστε να δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Αν συμβεί το δεύτερο, η ηγεσία θα αντιπροτείνει τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος.

Χθες, ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» εξέφρασε την άποψη ότι αν η κυβέρνηση δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

«Θα ήμουν ο τελευταίος που θα είχα λόγο να θέλω εκλογές αν είχαμε εξασφαλισμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε ένα σχέδιο. Αν δεν έχουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές. Αυτό έχει να κάνει και με τις αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη του κόμματος πρέπει να δώσουν απαντήσεις με δημοκρατικό και συντεταγμένο τρόπο και όχι με διαδικασία «άρπα-κόλλα». Να πάμε σύντομα σε έκτακτο συνέδριο, αρχές Σεπτέμβρη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο  Αλέξης  Τσίπρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here