ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο στο τέλος Σεπτεμβρίου – Τσίπρας: Ναι στις τάσεις όχι στους μηχανισμούς

0
8

 

Ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη το βράδυ, πρότεινε τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σ’ αυτή τη συνεδρίαση, το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος θα κληθεί να αποφασίσει για τη σύγκληση του δεύτερου Συνεδρίου του κόμματος, το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενος στον πολιτικό χρόνο που θα μεσολαβήσει ως τότε, ο πρωθυπουργός, υποστήριξε ότι είναι πολύτιμος για την επεξεργασία ενός μακρόπνοου συλλογικού σχεδίου για το κόμμα και την χώρα ολόκληρη, ενώ ως βασικούς στόχους του Συνεδρίου πρότεινε:

– Το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και στην εκλογική του βάση.

– Την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος, σε ορίζοντα πενταετίας.

«Ήρθε η ώρα, έχοντας πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών αλλά και των δυνατοτήτων, να σχεδιάσουμε τη στρατηγική διακυβέρνησης της Αριστεράς, με ορίζοντα την Ελλάδα του 2021. Ποια Ελλάδα θέλουμε να δημιουργήσουμε. Με ποιο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, ποιες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, στο Σύνταγμα, στο πολιτικό σύστημα, στα δικαιώματα και τον πολιτισμό», είπε, ανοίγοντας μία τεράστια «βεντάλια» μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην κομματική ανασυγκρότηση, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη σχεδιασμένης δουλειάς σε κάθε περιφέρεια της χώρας, με τη δημιουργία Επιτροπών σε κάθε νομό για τη διεύρυνση του κόμματος στην εκλογική του βάση, καθώς και στις τοπικές κοινωνίες.

«Η συγκρότηση ενός ανοικτού, σύγχρονου, δημοκρατικού κόμματος της Αριστεράς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που θέλει να επιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα», είπε, αφήνοντας πάντως εμμέσως και κάποιες αιχμές για τη λειτουργία του κόμματος κατά καιρούς.

«Χρειαζόμαστε ένα κόμμα όπου τα μέλη θα έχουν λόγο, και οι τάσεις θα λειτουργούν πράγματι ως ρεύματα ιδεών και όχι ως μηχανισμοί», είπε και ζήτησε κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και τις ανάγκες της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here