Τα 5 βήματα για τις αλλαγές στο Δημόσιο

0
5

 

Στην τελική ευθεία έχουν τεθεί οι αλλαγές του δημόσιου τομέα, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χρ. Βερναρδάκης, η κυβέρνηση θα επιδιώξει με 5 βήματα να έχει ολοκληρώσει το 80% των αλλαγών στο Δημόσιο μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο και θα περιλαμβάνουν:

Την ολοκλήρωση της επιλογής γενικών διευθυντών με το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων μέχρι το τέλος Απριλίου, όπως δημοσιεύει το «Εθνος».

Παράλληλα θα δοθεί εντολή στο ΑΣΕΠ να ξεκινήσει την κατάρτιση του μητρώου επιτελικών στελεχών του Δημοσίου, στο οποίο θα συμμετέχουν προσοντούχα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, καθώς και καθηγητές Πανεπιστημίου.

Στις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να συγκροτηθούν τα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων σε κάθε υπουργείο με τη συμμετοχή των νέων γενικών διευθυντών.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η αντικατάσταση όλων των γενικών γραμματέων με τους νέους διοικητικούς γραμματείς, οι οποίοι θα επιλεγούν από το μητρώο επιτελικών στελεχών που θα έχει καταρτιστεί μέχρι τότε.

Τέλος, θα μπουν οι βάσεις για τη στοχοθεσία υπάλληλων και τμημάτων, καθώς και την αξιολόγηση του προσωπικού με τη μέθοδο των 360 μοιρών, δηλαδή από προϊσταμένους, συνάδελφους και υφισταμένους καθώς και από την κοινωνία.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here