Τα «αγκάθια» στη συμφωνία, στη συνάντηση Τσακαλώτου – Θεσμών

0
7

 

  Υπάρχουν τρία – τέσσερα σημεία που είναι ακόμη ανοικτά, σε τεχνικό και όχι σε πολιτικό επίπεδο, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατόπιν της συνάντησης με τους εκπρόσωπους των θεσμών.

Όπως υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος, το ένα από τα «ανοιχτά» ζητήματα συνίσταται στο χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων. «Ποιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουν τώρα, ποιες τον Οκτώβριο, ποιες θα ακολουθήσουν και τι επίπτωση έχουν οι μεταρρυθμίσεις αυτές στα δημοσιονομικά και την ανάπτυξη» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Ως παράδειγμα μάλιστα, επικαλέστηκε τις αγροτικές μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι «πρέπει να δούμε ποια μπορούν να έρθουν πιο νωρίς και ποια μπορούν να πάνε πιο πίσω».

Ένα δεύτερο σημείο διαφωνιών, συμπλήρωσε, είναι ο τρόπος λειτουργίας του νέου ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, υποστήριξε ότι δεν τέθηκε σήμερα το θέμα των «κόκκινων» δανείων, το οποίο βρίσκεται ακόμη στα τεχνικά κλιμάκια και συζητείται συνολικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o κ. Τσακαλώτος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει «κούρεμα» στις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών.

«Οι δανειστές, όπως και εμείς, επιθυμούν η διαδικασία να ολοκληρωθεί σύντομα, δηλαδή έως τα τέλη του έτους» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Παράλληλα, συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει κούρεμα στις καταθέσεις» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here