Τα διεθνή ΜΜΕ για τα πρώτα exit poll

0
8

 

Πρώτο θέμα είναι σήμερα η Ελλάδα και οι πρώτες εκτιμήσεις των exit poll σε όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνει o Aλέξης Τσίπρας και η δεύτερη ευκαιρία στη Αριστερά μέσα σε οκτώ μήνες.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται έτοιμος να επιστρέψει στην εξουσία στην Ελλάδα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε μια εκλογική νίκη για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες.

Το Bloomberg σημειώνει επίσης την τρίτη θέση που καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή στα exit poll. Το διεθνές πρακτορείο επισημαίνει ότι όποιο κόμμα και αν κερδίσει τελικά, αυτό που ακολουθεί είναι μια περίοδος διαπραγματεύσεων με τα μικρότερα κόμματα προτού καταστεί ξεκάθαρη η δημιουργία νέας κυβέρνησης.

Σε αντίθεση με τις εκλογές του Ιανουαρίου, που ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με την υπόσχεση να εγκαταλείψει την λιτότητα και να αψηφήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο νέος συνασπισμός έχει μικρό περιθώριο ελιγμών αφού ο Τσίπρας υπέκυψε στις απαιτήσεις των πιστωτών για περισσότερες περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων, αναφέρει το Bloomberg,

To Politico επισημαίνει ότι εάν τα exit polls είναι ακριβή («και είναι απλώς exit polls»), θα είναι μια πολύ αμφίρροπη μάχη μεταξύ της κεντροδεξιάς και της άκρας αριστεράς.

Στο CNBC, η δημοσιογράφος Catherine Boyle τόνισε ότι φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κόμμα που θα κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα, με τα exit polls να υποδηλώνουν ότι υπάρχει προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here