Τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις ίσως φθάσουν και τα 3 δισ. το 2016

0
8

 

 Ακόμη και στα τρία δισεκατομμύρια ευρώ μπορούν να φτάσουν μέσα στο 2016 τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ανέβασε τον πήχη της απόδοσης των αποκρατικοποιήσεων περίπου κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε σχέση με τα όσα αναφέρει ο προϋπολογισμός.

Βέβαια, συνέδεσε αυτή την πρόβλεψη με τρεις προϋποθέσεις: την επιτυχή ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ΟΛΠ-8,65% και του ΟΛΘ, ΟΛΘ-1,22% την αλλαγή στους όρους της σύμβασης για την αξιοποίηση του Ελληνικού αλλά και τους όρους επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο κ. Πιτσιόρλας υποστήριξε ότι θα προχωρήσουν κανονικά οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μέσα στο 2016, ενώ έκανε λόγο για άμεση υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport (σ.σ η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί ενδεχομένως και την Τετάρτη).

Αναφερόμενος στο Ελληνικό μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με στόχο να αλλάξουν οι όροι τόσο για το τίμημα όσο και για τον τρόπο καταβολής του.

Όσον αφορά τον ΟΛΠ, η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών παρατείνεται έως τις 21 Δεκεμβρίου από 15 Δεκεμβρίου που ήταν αρχικά.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Πιτσιόρλας τάχθηκε ανοικτά υπέρ της απορρόφησης και του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και του ΤΧΣ από το νέο ταμείο Αποκρατικοποιήσεων προκειμένου τα χρήματα που θα εξασφαλιστούν να μη διατεθούν εξολοκλήρου για τη μείωση του χρέους αλλά μέρος αυτών να κατευθυνθεί και για την τόνωση της ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here