Τα φαρμακεία του ΕΣΥ έχουν «στεγνώσει» από αντικαρκινικά φάρμακα

0
3

Παρά το γεγονός ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεσμεύονται ότι διατηρούν αποθέματα για τουλάχιστον 3 μήνες, τα φαρμακεία του ΕΣΥ έχουν στεγνώσει από αντικαρκινικά φάρμακα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους εξωτερικούς ασθενείς.

«Ο ΕΟΠΥΥ ζητά συγγνώμη για την καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, η οποία οφείλεται στη μεγάλη προσέλευση ασθενών που λαμβάνουν νοσοκομειακά φάρμακα λόγω αδυναμίας των κρατικών νοσοκομείων»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», το αποτέλεσμα είναι οι φαρμακοποιοί του ΕΣΥ να αναγκάζονται να δείχνουν την πόρτα της εξόδου στους ασθενείς, με την ένδειξη στη συνταγή «στερούμεθα».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός παραδέχεται από την πλευρά του, ότι δημιουργούνται ουρές ταλαιπωρίας, με την αναμονή να αγγίζει ακόμη και τη μιάμιση ώρα.

«Ο ΕΟΠΥΥ ζητά συγγνώμη για την καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, η οποία οφείλεται στη μεγάλη προσέλευση ασθενών που λαμβάνουν νοσοκομειακά φάρμακα λόγω αδυναμίας των κρατικών νοσοκομείων». Το σημείωμα αυτό είναι τοιχοκολλημένο σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, παρότι τα κεντρικά παρατήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν ενισχυθεί με έξτρα προσωπικό σε μία προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Όπως, γράφουν τα «Νέα» ότι οι ασφυκτικοί προϋπολογισμοί στο ΕΣΥ έχουν προκαλέσει στα χρόνια της κρίσης αρρυθμίες στη διάθεση ακριβών φαρμάκων. Το πρόβλημα αυτό γίνεται εντονότερο τους τελευταίους μήνες του χρόνου, όταν τα ταμεία των νοσοκομείων πλέον στενάζουν υπό το βάρος της προμήθειας ακριβών σκευασμάτων.

Φέτος όμως τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν λάβει συνολικά 90 εκατομμύρια ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ποσό που αντιστοιχεί στη μηνιαία κρατική χρηματοδότηση τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here