Τα «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

0
6

 

Η οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (TAK), η οποία πρόσκειται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανέλαβε την ευθύνη μέσω του ιστοτόπου της για τη βομβιστική επίθεση με στόχο αστυνομικό πούλμαν στις 7 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

Η TAK διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας και προειδοποιεί ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον ασφαλής για τους ξένους τουρίστες.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, προκαλώντας τον θάνατο 11 ανθρώπων, με στόχο όχημα της αστυνομίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης σε ώρα αιχμής το πρωί της περασμένης Τρίτης κοντά σε τουριστική περιοχή της πόλης, ένα πανεπιστήμιο και το γραφείο του δημάρχου.

«Στις 7 Ιουνίου το πρωί, πραγματοποιήσαμε μια επίθεση κατά της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραχών (…) για να εκδικηθούμε για τον βρώμικο πόλεμο που διεξάγεται στο Κουρδιστάν από τις τουρκικές δυνάμεις», διευκρινίζει η οργάνωση στην ανακοίνωση της, στην οποία προειδοποιεί επίσης τους ξένους τουρίστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here