Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα «διασπούν» τη συγκυβέρνηση

0
6

 

Οι δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά για παραίτηση από τη δικαστική διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα έφεραν νέες αναταράξεις στη συγκυβέρνηση.

Μετά το ρήγμα που είχε προκληθεί με αιχμή την προσπάθεια επιβολής φόρου στη μπύρα μικρών ελληνικών ζυθοποιείων η νέα ενδοκυβερνητική «κόντρα» έρχεται να αναταράξει και πάλι τα «κυβερνητικά» νερά.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος κατέθεσε ερώτηση με την οποία εγκαλεί τον υπουργό, κατηγορώντας τον ότι προεξοφλεί το αποτέλεσμα μίας δικαστικής διεκδίκησης των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο κ. Καμμένος σημειώνει πως η στάση του κ. Μπαλτά εγείρει τον κίνδυνο η Βρετανία να χρησιμοποιήσει τις δηλώσεις του για προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας περί ανεπάρκειας επιχειρημάτων.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ψέγει ακόμα τον υπουργό Πολιτισμού και για τη χρήση του όρου «Ελγίνεια» κατά την αναφορά του στα μάρμαρα του Παρθενώνα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι με αυτό τον τρόπο νομιμοποιεί την κλοπή τους από τον λόρδο Έλγιν και ακυρώνει τις εδώ και χρόνια προσπάθειες της χώρας μας για την επιστροφή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here