«ΤΑ ΝΕΑ»: Ο Τσίπρας είχε εταιρεία -Μαξίμου: Ο Ψυχάρης είναι σε απελπισία

0
7

 

Αιχμηρή απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» υπό τον τίτλο «Καραμάνος, Παππάς και Τσίπρας ΟΕ» δίνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, σε εταιρεία που συνεστήθη το 2007 και λύθηκε το 2015 με επωνυμία «Χ. Καραμάνος –Ν. Παππάς – Α. Τσίπρας Ο.Ε» και διακριτικό τίτλο «Αγνάντι ΟΕ” μετείχαν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και Ο Χρήστος Καραμάνος.

Σύμφωνα με τα «Νέα», ο Α. Τσίπρας μεταβίβασε το μερίδιό του στην αδερφή του στις αρχές του 2010, λίγο αφότου εξελέγη βουλευτής –ωστόσο η συμμετοχή του δεν εμφανίζεται στο δημοσιοποιημένο πόθεν έσχες του. Ο κ. Παππάς παρέμεινε και μετά την μετακόμισή του στο Μαξίμου. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η εταιρεία φέρεται να έχει αποκτήσει ακίνητο στη Σέριφο.

Η απάντηση από το Μαξίμου

Με τίτλο «η παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας», το Μέγαρο Μαξίμου επιφυλάσσει αιχμηρή απάντηση για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα.
«Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα «Νέα» δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και υπογραμμίζει ότι «ο πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Μαξίμου

«Η παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας»

Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα «Νέα» δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη.

Ο Πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο!

Τί να πει κανείς; Έτσι είναι η ζωή!

Άλλοι στις Παρθένες Νήσους και άλλοι στη Σέριφο!

ΥΓ1: Η τρομακτική αποκάλυψη των «Νέων» έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη. Προηγήθηκε το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα (πού αλλού;) στο «Πρώτο Θέμα» το 2009 (9/8) και στα «Παραπολιτικά» το 2012 (22/9).
ΥΓ2: Άνθρακες ο θησαυρός. Στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here