Τα «παιδιά του πολέμου» περιπλανώνται στην Ευρώπη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
56

Ένα συγκλονιστικό φωτορεπορτάζ για τα «παιδιά του πολέμου» που περιπλανώνται στην Ευρώπη παρουσίασε η Daily Mail, αναδεικνύοντας την πρόωρη και τραυματική ενηλικίωσή τους.

Τις δραματικές ιστορίες των παιδιών που κοιμούνται στα παγκάκια, στους δρόμους ή στα δάση καταγράφει ο φωτογραφικός φακός, προκαλώντας συγκίνηση και αποτροπιασμό.

Ο Αμπντούλ Καρίμ είναι 17 ετών και βρίσκεται μόνος του στην Αθήνα. Κοιμάται τα βράδια στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους. Η αγωνία του είναι να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τη μητέρα του στη Συρία προκειμένου να την ενημερώσει για την κατάσταση που ζει.

Ο Αχμάντ είναι 7 ετών. Κοιμάται στα σύνορα της Αυστρίας με την Ουγγαρία. Επέζησε μαζί με τους γονείς του όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε από βόμβα.

Ο Αμπντουλάχ είναι 5 ετών και κοιμάται έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βελιγραδίου. Η αδερφή του και ο πατέρας του σκοτώθηκαν στη Συρία και ο ίδιος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια στο αίμα.

Ο Αχμέντ 6 ετών, κοιμάται στο γρασίδι στη πόλη Οργκος της Σερβίας. Ο πατέρας του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στη Βόρεια Συρία και κατάφερε να περάσει στην Ευρώπη με τον θείο του.

Η Λαμάρ 5 ετών ήταν μόνη στο σπίτι όταν χτυπήθηκε από βόμβα ενώ οι γονείς της είχαν βγει στην αγορά για ψώνια. Τώρα πλέον κοιμάται στα δάση της Σερβίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here